torsdag 27 februari 2014

V.22 En riktigt charmör där inne




Märkligt nog så står jag stilla på min vikt, har tom gått ner i vikt under tiden i början. Har tyvärr inget med att jag tränat, men garanterat pga. illamåendet.
Har fått något migränliknade huvudvärk, fruktansvärt ont gör det! Kommer ibland och det ändå som hjälper är att blunda då.
Besvären med ryggen har tyvärr blivit värre. Inte själva foglossningen tror jag, men med mitt ryggproblem jag haft innan. Eller jag vet inte, kanske är en kombination. Har fått tid av barnmorskan till en läkare och sen har jag bokat in en tid hos en sjukgymnast. Hoppas det kommer hjälpa.
Men något som är positivt är att jag känt de första sparkarna. Jippi! Fick en riktig spark på handen nu ikväll och blev nästan lite rädd och hoppade till lite! Märklig och mäktig känsla!

fredag 21 februari 2014

Foglossning på g?

Äntligen fredag och idag är jag ledig! Är verkligen helt slut efter denna vecka! Man känner verkligen av att man inte klarar samma tempo som man gjort tidigare innan man blev gravid.

Har varit på Mammagrupp och träffat andra förstföderskor som är i samma vecka som jag. Fick lyssna på en sjukgymnast, dietist och en barnmorska. Tog halva dagen, men gick därifrån med lite info som jag kan ha nytta av iaf Bl.a. från sjukgymnasten, tror tyvärr att jag börjar få foglossning =(
Inte kul, ilar och gör ont vad man än gör, sitter, står och ligger ned.

Men det finns lite hjälpmedel och övningar som kan lindra smärtan som jag ska försöka göra.
Bl.a. köpa ett sånt där bälte som man spänner runt höfterna.


Jag och bebis myser i soffan och hejar på Sverige.
Men tyvärr inga glädjeskutt från magen än... Är så nyfiken på hur det ska kännas med de små sparkarna! Men det är förmodligen för att livmodern ligger längst fram. Kommer väl snart. =)

onsdag 19 februari 2014

Mammalediga tillsammans!!!

Kommer blir så underbart i sommar när våra små bebisar kommer till världen. Älskar dig syrran!


Cicci v.15 vs jag v.20

tisdag 18 februari 2014

Halvvägs har gått...

... och nu går jag in i vecka 21.
Man kan säga att nu börjar jag känna mig lite mer som en människa igen.

Mår inte alls lika illa som jag gjorde i början. Usch och fy! Kändes som att vara bakis i tre månader. Inte nog med det så var man ju som en zombie också.
Jag stod inte ut med illamåendet för kunde i princip inte äta något alls, så gick till läkaren och fick tabletter utskriva som skulle hjälpa mot illamåendet. Det gjorde det! Men... Jag blev ännu tröttare än en zombie! Men så fick det vara, för kände att det var bättre att jag fick i mig lite mat iaf och slapp kräkas upp det lilla jag fick i mig.








Magen v.21

Magen växer och nu börjar den kännas att den finns där. Är lite besvärligare att knyta skorna och resa sig ur sängen. Känner mig helt enkelt otympligare.

måndag 17 februari 2014

Anledning till att fira! Bokad resa och halvvägs in i graviditeten

Oj oj oj vilken helg och vecka!Mycket trevligheter blev det iaf efter en tuff arbetsvecka.

I fredags överraskade jag Emil med att vi skulle ta in på Clarion Sign Hotell. Han blev överraskad och glad. 😃
Innan gjorde vi thaimassage och sen bjöd kvällen på andra trevligheter som god mat och mys på rummet med lite presenter till bebis och Emil.


Blev även ett dopp i deras uppvärmda pool som de har på taket. Eller hångelpoolen som den borde kallats och varnats för. Var ju alla hjärtans dag så det var inte bara vi som firade denna dag med trevligheter.
Blev ett snabbt dopp då det kändes lite obehagligt och töntigt att simma runt där med alla par som hånglade runt i alla hörn och kanter. Haha!

Men det bästa var att vi bokade en resa till Thailand och Bali i 4 VECKOR! Jippi! Ska bli så underbart och skönt!
11 mars åker vi. =D

På lördagskväll blev det middag för att fira Denise som blir lite äldre. Kanonmiddag med spel och dansande. Supertrevligt att träffa alla!


Blev en sväng förbi Garbo också.
Ingen höjdare dock!
Men kvällen avslutades med något väldigt gulligt, möttes av detta i dörren när jag kom hem.


<3

tisdag 11 februari 2014

Middagsbjudning och klättring

I lördags blev det 3-rätters för Emils föräldrar och mina. Var väldigt trevligt och lyckat. Det bjöds på:


Chevrétoast med portvinsinkokta fikon. Är min favoritförrätt! M m m, är så gott!


Ryggbiff med salsiccia korv, morots- och apelsinpuré och kokta pärllökar slungade i apelsinsest och gräslök.


Semifreddo med lemoncurd och marängkross.

Söndagen blev det iväg på ett litet äventyr med Anton, mamma och Emil.
Anton och mamma fick prova klättra för första gången! 👏😃 och det gick super för dem. Dit blir det att åka igen! Förhoppningsvis får vi med Cicci och Jocke då också.






fredag 7 februari 2014

Min mage i vecka 19

Okej, denna vecka är jag i v. 19. På tisdag går jag in i v. 20 och då är det halvvägs!😃

Här är det en bulle i ugnen!

Nu blir det mys i soffan, sjukt efterlängtat.

torsdag 6 februari 2014

Oj oj oj, här har det hänt grejor!

Ser att det senaste inlägget handlar om att jag precis hade blivit med lägenhet i Rondellen i Kallhäll. Haha, var ett tag sen. Men jag bor fortfarande kvar. Men....

...nu har jag har blivit med Sambo och med BARN! Kan ni tänka er, jag har en liten bebis i magen som växer och kommer titta ut nu i sommar ca. 7 juli -14.


Och s*atan vad lycklig jag är med Emil! Han är väldens underbaraste! =D


I´m back med bloggandet, kommer skriva lite vad som sker i min vardag och om bebisens utveckling såklart! Mest för mina nära och kära ska hänga med i min vardag men även för att i framtiden kunna gå tillbaka och läsa om denna underbara upplevelse!

Mormor nu är du glad va?! ;)