lördag 31 maj 2014

Vad har jag gett mig in på?!

Idag är en sån dag då jag önskar att jag inte var på smällen.
Är extremt sugen på några glas rödvin och en riktigt god charkbricka att trycka i mig helt själv.
Men istället får det väl bli en popcornskål med lite läsk och en film att titta på. Kanske lite glass på det också.

Känner mig lite allmänt inte riktigt redo för mammarollen just nu... Känner mig lite osäker och rädd för hur allt kommer bli i framtiden. Om jag bli en bra mamma... att jag satt ett barn till världen som kommer få uppleva kärlek, sorg, hat, besvikelser, orättvisor, döden osv. Hur schysst är det egentligen?! Hur ska jag hantera det?
Man vet ju själv hur ledsen och förkrossad man varit ibland i sitt liv och nu väljer jag att sätta ett barn till livet som också kommer få uppleva sånt!
Och så blir jag så arg på mig själv att jag tänker så här för vem är jag att klaga när det finns andra människor som lever i mycket större misär än vad jag gör. Vi bor ju i Sverige och har det bra!
Massa tankar som svävar runt i mitt huvud nu.
Ja nä usch, hade verkligen behövt de där glasen rödvin nu!
Location:Rondellen,Bolinderbyn,Sverige

onsdag 28 maj 2014

V. 35

Igår gick vi in i v. 35
Vi längtar så!
Men samtidigt känns det som att det inte är riktigt klara här hemma för att bebis ska komma. Är fortfarande fullt med saker i rummet (vet inte vart vi ska ställa allt) och lite saker som behövs inhandlas och fixas. Men, är ju några veckor kvar så får försöka hinna att fixa det till dess.


Trängre och trängre blir det. Rörelserna blir allt mer tydligare och dras över hela magen och är inte bara sparkar som kickar till ibland. Nu rör sig hela magen när den sparkar/ trycker ifrån. Har iofs gjort det i ett tag nu men stramar verkligen i huden nu. Det känns som att bebis trycker utåt hela tiden!
Bebis trycker på i vissa lägen så det blir svårt att andas fortfarande, men så lär det säkert vara nu fram tills den kommer ut.
Halsbrännan har nästan helt försvunnit. Så det är bra.

Nu när bebis ligger ned med huvudet så känns det väldigt ordentligt i bäckenet ned mellan benen när man går. Är verklige inte skönt! =\

måndag 26 maj 2014

Babyshower for me?!

Hade jag nästan glömt bort. =p
Fina vänner man har som fixade en liten Babyshower för mig och Nathalie.
Var så trevligt att träffa alla!
Vi blev upplockade hemma och "bortrövade" med bindel. Tillslut så hamnade vi hemma hos Nattan där alla de här söta brudarna fanns.
Blöjtårta som bebis kommer gluffsa i sig på ett naffs :D

torsdag 22 maj 2014

V. 34

Var hos barnmorskan igår på en vanlig koll och även föräldrautbildning.
Föräldrarutbildningen gick bra, det mesta som sades visste redan jag och Emil så det kändes skönt att vi hade "koll" på de sakerna som togs upp.
Blir så glad att Emil tycker det här är så intressant och att han är så insatt och verkligen bryr sig om allt det här med graviditet och vår lilla bebis. Han kan nästan mer än mig ;p
På fredag ska vi dit igen för att prata amning.
Hos barnmorskan såg allt bra ut, förutom att mitt blodtryck var lite lågt. Kunde vara lite därför jag fick de här "svimfärdighetsatackerna" efter när jag ätit.

Bebis ligger nu med huvudet nedåt. Är inte helt säkert att den kommer ligga kvar där men Paulina min barnmorska trodde att den började kila fast sig lite. Så vi får hoppas att den ligger kvar där nere.
I och med att barnet ligger nedåt så känns det lite lättare med andningen och trycket uppåt när man sitter och ligger. Men får fortfarande svårt att andas ibland, så då är det bara att byta ställning. Halsbrännan håller i sig något.

onsdag 14 maj 2014

V. 33

Kanonkulan och jag i v. 33!
Mår ungefär som förra veckan.
Ett plus är att sammandragningarna minskat i och med att jag tagit det väldigt lugnt de senaste dagarna.
Ett minus är att jag ibland blir skakis och svimfärdig. Har hänt efter en middag och två gånger efter när jag ätit frukost. Vet inte om det har att göra med att jag precis ätit eller vad det är. Men lite obehagligt är det...
Magen och jag idag. 😊

Nu blir det att försöka sova...
Halvsittande blir nog min sovställning inatt. 😌

onsdag 7 maj 2014

Bebis kan komma...

Bebis kan ju egentligen komma närsomhelst nu.
Inte för att vi hoppas det, men för att vara på den säkra sidan så tvättade jag upp de kläder som inhandlats nu och under något år tillbaka. (Ibland har man ju hittat något sött plagg som man bara var tvungen att köpa och som då fått hoppa i "framtidslådan". Kanske inte alla tjejer har en sån låda, men tror att ganska många har det.) =p


Har köpt de flesta plagg som passar på både flickor och pojkar eftersom vi valt att inte kolla könet.
Men har en jättesöt klänning som kommer åka med i BB-väskan ifall det skulle visa sig vara en lite flicka. ☺️

Jag tror ju att det kommer bli en flicka, men Emil tror på en pojke. Vi får se vem som har rätt! 😋

måndag 5 maj 2014

V. 32

Nu går vi in i v. 32
Tänk att denna vecka fick mamma mig! Jag föddes ju två månader förtidigt.
Vi hoppas att bebis ligger kvar lite längre än vad jag gjorde, för vi är inte alls redo att den lilla ska komma ännu. Vi har inte ens beställt barnvagn än! 😱 Allt sånt måste göras i veckan! Får hoppas att leveranstiderna stämmer då också...
Nu väger barnet ca. 1,8 kg och är 43 cm lång. Och det kännas!
Hela magen rör på sig och man ser och känner hur armarna och bena drar under huden. Även revbenet verkar vara lite roligt att slå/sparka på just när jag sitter och äter.
På natten har den fortfarande party, vilket gör det svårt att sova. Går man upp och kissar vaknar den ännu mera. (Som jag måste göra fler gånger nu på natten än innan)
När vi var hos läkaren senast och jag blev sjukskriven trodde läkaren att barnet låg med huvudet nedåt. Men nu vet jag inte hur den ligger, för tycker det sparkar och har sig överallt i magen. Hon sa iof att barnet inte behövde fixeras med huvudet där nere ännu. Troligen så har den inte gjort det och utövar de sista kullebyttor som den kan nu innan den ska fixeras med huvudet nedåt, som jag läst att den kan göra nu i v. 32

Ibland kan man vakna till fort som tusan, men då gäller det att vinkla tårna bakåt så man inte hinner få sendrag i vaden. Oftast brukar det fungera som tur är! Har nästan fått sendrag i ena skinkan eller nått, och det gör verkligen jätteont! Man kan inte röra sig när man känner att den är på gång för då känns det som att det kommer smälla till och jag vet inte vad som kommer hända då. Usch fruktansvärt!

Sammandragningarna kommer och går ganska ofta så fort man är uppe och gör något.
Foglossningen känns och det ilar och har sig så fort man reser sig och går. Speciellt om man varit lite aktiv dagen innan med att gå en lite längre bit eller nått.
Har svårt att sitta normalt på en stol och i soffan ibland. För hur man än sitter/ligger så känns det som att magen ska explodera och tappa andan. Halsbrännan och förstoppningen (måste äta järntabletter) gör det ju inte lättare heller.

Tänk vad kroppen får stå ut med under graviditeten! Det är ju verkligen mycket som händer där inne. Kroppen den är häftig den! 😋
Sen får ju säkert inte alla dessa "problem" som tur är.
Jag har inte riktigt tagit alla dessa "problem" som något negativt även fast de flesta kan vara väldigt jobbiga och gör ont. (Emil får höra lite stonk och stön ibland =p ) Jag har mer tagit dem som ett tecken på att det är normalt och att min kropp reagerar "rätt" pga. barnets utveckling. Det är barnet i min mage som ska få all fokus och då är det OK att min kropp får ta lite stryk och hamnar i andrahand.