tisdag 17 juni 2014

V. 38 och förvärkar?!

Är det kanske på gång nu eller?!

Har börjat känna av en mensvärkliknande smärta i magen och i ryggen/svanken som strålar ner mot musen, ljumskarna och höfterna.

Har fått det nu två nätter i rad till och från hela tiden. Fick även en gång för en vecka sen mitt i natten också. Fast den gången för en vecka sen var nästan värre än dessa nätter, för då behövde jag gå upp och gå och hänga på diskbänken för att det gjorde så ont. Tog vid det tillfället två alvedon och då gick det över efter en timme.

I förrgår tog jag också alvedon men det hjälpte typ inte, inte heller vetekudden hjälpte.

Vi får se vart detta slutar, har läst att det kan ta dagar och veckor innan innan det drar igång på riktigt även fast man fått förvärkar. Blir att vara hemma hela dagen och bara vila.







måndag 16 juni 2014

Blandning av dig och mig

Det är så häftigt att det ligger en liten person i min mage som är en blandning av mig och Emil.

Är så nyfiken på hur han eller hon ser ut och kommer ha för personlighet. Pirrigt! =D

Emil har ju bruna ögon och jag blåa, så där får vi se vad det blir.
Båda var blonda när vi var små så han/hon lär ju bli blond till en början iaf.
Envis kommer ungen garanterat att bli =p

Har sett endel bilder på Emil när han var liten men inte några när han var en riktigt liten bebis. En blandning av detta kan det bli:

Söta Emil







söndag 15 juni 2014

Nu är vi redo för dig!

I veckan har vi fått hem barnvagnen, babyskydd (bilbarnstol), babynest, skötväska och amningskudde. Så nu är vi redo för att bebis ska komma.

Blev en Bugaboo Donkey Mono helsvart. Med en extra suflett i ljusgrått tyg som är lite mer anpassat för varma sommardagar.
Allt detta är helt nytt men vi har ju som sagt tjänat in lite slantar på att köpa det andra begagnat. Så det känns bra även fast detta är väldigt dyrt det som är med på bilden.

onsdag 11 juni 2014

V. 37

Igår gick vi in i vecka 37.

Känns så konstigt att snart kommer det verkligen vara en bebis, en liten människa i vårt hem. Vi två kommer bli TRE. En blandning av mig och Emil. Får gåshud och pirr i magen när jag tänker på det! Hihi <3 p="">
Ont när jag går? Ja, ilar och gör ont i bäckenet ner mot musen.

Svårt att sova? Ja lite, och väldigt lätt att vakna, speciellt när Emil går upp på morgonen.

Halsbränna? Nja nästan inget längre, bara när jag precis ätit och lutar mig fram och ska ex. ta upp något från golvet.

Förstoppad? Ja, om jag äter järntabletterna.

Sammandragningar? Japp, när man går och gör "hastiga" rörelser. Och mest på kvällen. Sen känns det som att jag har mensvärk ibland också.

Vätskefylld/ Svullen? Nä, inte särskilt. Kanske lite mer om fötterna/benen än vanligt.

Smidig? Nej inte alls! Bl.a. Svårt att sätta sig ned på golvet och komma ur sängen.

Kondition? På botten, sjukt jobbigt att gå upp för de trappor vi har till lägenheten. Plus att det gör ont också.

Läcker ur pattarna? Nej inte än, trodde dock det men det var bara vaniljsås som jag spillde precis där, =p

Hur rör sig bebis? Mest på kvällen, men en sväng på morgonen och en sväng på dagen också. Känns som den mer trycker ut än att bara buffar till som den gjorde förut. Nu gör det också mer "ont" och känns mer obehagligt när den rör på sig eftersom skinnet stramas ut mer nu.



söndag 8 juni 2014

Lite nytt till bebis

Handlat lite nya bebissaker =)
Ett nysytt babynest från Tradera för 500 kr.
Förra veckan köpte vi detta skötbord begagnat 300 kr, nytt på Ikea 995 kr. Sen också lite nytt som skötbädd, nässug, blöjor, babyolja, badtermometer, blöjhink och kudde mm.
Sängen är bäddad också. =)

fredag 6 juni 2014

V. 36

Var hos barnmorskan denna vecka och allt såg bra ut där.
Magen hade växt "upp" sig lite igen.
Bebis ligger forfarande nedåt men är inte helt fixerad ännu.
Forfarande svårt att andas ibland när man ligger ned. Men går faktiskt ganska bra att sova på båda
sidorna. Bättre nu än förut.
Stressar/ Skyndar jag och går raskt gör det ont i bäckenet och jag får sammandragningar.
Ligga på soffan och vila är väl det bästa, men riktigt så har det inte blivit.
Jag vaknar i princip jättelätt och blir "pigg" på en gång, börjar direkt tänka vad jag ska börja dagen med och vad som måste fixas hit och dit. Det gör det inte lättare heller när Emils väckarklocka ringer först runt 05.30-06.00 och sedan ligger och snoozar flera gånger om!
Nä det gillar jag inte och det får han sluta med bums! (Har nu sagt åt han i ett halvår så går väl sisådär med det...Segpropp!)
Blev beordrad av barnmorskan att ta det lite lugnt denna vecka och inge mys i sängkammaren. Kan ju tydligen påskynda processen att livmoderhalsetappen blir mjukare och förlossningen sätter igång tidigare. Men nästa vecka var det bara att köra på som "vanligt" igen för då gör det inget att bebis tittar ut tidigare. Hehe
Wow bamsemage! =D Och större ska du bli!

söndag 1 juni 2014

Inhandlat och klart

Nu har vi inhandlat endel saker. Men som sagt så finns det fortfarande saker kvar att köpa.

Märket Troll, lite mindre spjälsäng/ bedside cribe som bebis kan ha till kanske 6 mån. Köpt på blocket för 900 kr, ny i butik kostar den 1500-2000 kr.
Det som är bra med denna är att man kan fälla ned långsidan på ena sidan och ställa den intill sängen och reglera höjden till det mått man har på sängen.
Blir lite lättare att lägga över bebis om man nu kommer göra det. Kan ju bli så att bebis kommer ligga bredvid oss också. Vi får se.
Märket är Troll på denna säng också. Denna är dock en vanlig spjälsäng.
Var inte riktigt meningen att vi skulle köpt denna nu men jag lade ett bud på Tradera som jag inte trodde jag skulle vinna, och sen är jag lite nybörjare på detta också. Men det blev ett väldigt bra pris. 520 kr fick jag betala. 1200 kr ligger de ute på Blocket gör och sen helt ny så kostar den 1500 kr.
Det som är bra med denna är att den har tre höjdlägen på sängbotten som kan anpassas efter barnets ålder. Man kan även sänka ned långsidan ett hack så det blir lättare för korta mig att lägga med och ta upp bebis. Lite mer ergonomiskt för ryggen.

Badbalja och badställning 170 kr köpta på Blocket. Nypris för dem ligger väl på ca. 400 kr

Babybjörn bärsele i jeanstyg köpt för 300 kr i en begagnad affär. Nypris säkert 1000 Kr (Finns nog inte att köpa idag) Blocket/Tradera 300-400 Kr

Babybjörn Babysitter köpt helt ny från Blocket 900 kr. Ny i butik kostar den 1800 kr.