söndag 18 januari 2015

Julledigheten!

Elton och jag har haft turen att få ha pappa Emil hemma ända sedan den 22 december tills en vecka tillbaka. Har varit skönt att få lite hjälp här hemma med allt. Men fram för allt mysigt att bara ha han hemma tillsammans med mig och Elton.
Men nu har det gått en vecka som pappa Emil jobbat och Elton och jag försöker komma in i vardagen igen.

Under ledigheten har vi mestadels varit i Västerås och här hemma i Järfälla. Umgåtts med familjen i stora lass. :)

Här är lite saker som vi gjort under vår ledighet:
Långledigheten började med att vi åkte till Västerås och spelade bowling med Emils familj. Emil försöker iaf. :p Nä då han slog mig denna gång. Eller det var faktiskt första gången vi spelade bowling tillsammans konstigt nog.
Måste skylla lite på mina ljumskar som gjorde ont när jag spelade. Kunde inte riktigt spela som jag brukade innan. Annars hade jag nog slagit Emil :P Elton provade att spela för första gången också. 
Vi sov kvar i Västerås och denna natt var det Elton blev dålig. Vi åkte in till sjukan för att han hade svårt att andas tidigt på morgonen. Eltons farmor trodde det var krupp för hon tyckte att det lät precis så som Emil lät när han var liten.
Lilleman på sjukan :(

 Lite middag på kvarterskrogen i Kallhäll efter mathandlingen inför julafton
 Arga blicken
 Dagen efter julafton blev det besök hos kusinerna igen. Vi var ju där på själva julafton också men vi hann inte vara där så länge, så vi beslutade att vi skulle åka dit dagen efter också.
 Kusinbus med Andreas hår
 Mys i kusin Rebeckas säng
Bambifamiljen på is. Aj aj mina fötter och ljumskarna... :/
 Besök hos farmor och Ove.
Denna dag blev Elton precis 6 månader! <3 comment-3--="">
 En snabbpromenad i det iskalla men fina vädret. -14 grader!
Ett stopp på isen för att se den fina solnedgången
 En liten vinterpuss av min älskade karl <3 p="">
En annan dag med promenad efter vattnet vid Kallhäll
"Ååka pendeltååg..."
Lite barhäng på Urban Deli på Söder
Elton skötte sig, fick en bra plats där vi satt så han kunde ligga på soffan och leka lite.
Sedan lite mat på tåget hem
 Vid nyår åkte vi till Västerås för att hänga där i några dagar. Vi fick låna Eltons farmor och farfars lägenhet och bo i under tiden de var bortresta.
 Här är vi uppklädda i fluga för nyårsfirande hemma hos David och Millan i deras nya hus som de byggt. Super fint och så himla nice att ha hus. Nu längtar man ju ännu mer tills vi hittar något nytt boende.
Flygande sälen
Massa god mat fick vi!
När man har småbarn som vi tre par hade som var där på nyår blir det inte riktigt som man har tänkt sig. Det drog ut på tiden lite med maten för att de små behövde matas och nattas emellan.
Men det var bara skönt att måltiderna blev utspridda på hela kvällen tyckte jag, vi hade ändå 5 rätter vi skulle äta.
Så varmrätten och efterrätten blev efter tolvslaget. :p
Elton hölls sig vaken... Tanken var att han skulle somna innan i vagnen, men det gick inte så jättebra. Hörlurarna var ingen höjdare heller. :p Tror det var dem som störde han.
Medans de andra skålade in tolvslaget blev Elton precis ledsen och inte alls nöjd med att sitta i vagnen. Tror Millan inte fick skåla in tolvslaget heller då hon fick springa upp till Adele som vaknade av raketerna. Haha, småbarnsföräldrar! Är väl bara att inse att såhär kommer det vara. :P Blir inte alltid som man tänkt sig. Går inte att planera in i detalj när barnet ska sova och så för man vet aldrig på vilket humör barnet är på. Kan ju vara någon speciell "fas" barnet är i som BVC och läkarna säger.(!)
Efter någon dags vila i lägenheten blev det lite shopping i gallerian Igor. Sedan åkte vi hem till David och Millan på middag igen. Mycket trevligt och god mat, igen! =D
 Första test av majskrok hemma hos David och Millan. Han tyckte det var helt okej. Men han fattade inte riktigt hur han skulle hålla i den eller hur man nu skulle göra. Såg iaf. väldigt gulligt ut när den åkte upp och ned när han försökte tugga.
 Lite dagspromenad i det fina vädret innan vi spontan-planerade att åka och bada med Cicci, Jocke, Anton och Bill på Kokpunkten.
Elton och Bill fick prova att bada för första gången i ett riktigt badhus. Barndelen var kanske lite för kall för de små att bada i en längre tid. Men ett snabbt dopp där och sedan ett dopp i bubbelpoolen gick bra! 

 Första gången jag använder baddräkt, men det var faktiskt rätt skönt! Slapp tänka på om man flasha boobsen eller inte för att Elton härjat runt i famnen.
Efter badet blev det middag ute på stan i Västerås. Denna gång blev det på restaurangen Vardag. Helt ok mat.
Blev ett besök på restaurangen Karlsson på taket i skrapan för att titta på den fina utsikt över Västerås och äta en supergod efterrätt. "Snickers" hette den och serverades i en kruka så det såg ut som man åt jord.
Anton hitta en kompis :p
Dagen efter träffade vi Emils kusin Uffe, Camilla och Sixten. Även Emils andra kusin Johanna också.
Blev lunch nere på kajen med hela gänget där.
Jättefint väder och fin solnedgång vid isen. Var så vackert när man såg alla som åkte skridskor på isen.
Kick och Peter kom på skridskor borta från höghusen på bilden. Så vi mötte upp dem i strandkanten.
Johanna, Kicki och Micke busar med Elton.
Sedan blev vi bjudna på middag hemma hos dem innan vi åkte hem mot Sthlm igen.
Laddade upp med lite egengjord mat till Elton. Köttfärsås med pasta, morotspure och mixad pasta.
Han har ju varit väldigt kinkig med den färdigköpta maten man köpt på burk. Så tänkte att jag får väl laga lite egen mat och se om han gillar det bättre. Och det gjorde han! Han gillade det jättemycket.
Gjorde nästan som en vanlig köttfärsås men med lite mildare smak.
Köttfärs, lagerblad (tog bort när den var klar), morot, purjolök, torkad basilika, lite lite vitlök, tomatpure, två droppar buljong. Två droppar chilisås. Kanon!
Ett sista besök inne i stan innan Emil började jobba igen. 
Min underbara son! Blir så varm i hjärtat varje gång jag ser dig! Älskar dig så sjukt mycket!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar