tisdag 25 mars 2014

Koh Lipe

Tog lite tid till att få passen tillbaka från båtresan som startade i Malaysia. Eftersom vi bytte land var vi tvungna att få en stämpel i passen. De ropade ut passen var för sig och kontrollerade så allt stämde. Var ju bara det att det var ca. 70 assister och ca. 20 européer som skulle få passen, och klart den gravida fick vänta till den absoluta sista som fick tillbaka sina pass. Typiskt!
Man ser på Emil hur less han är på detta system, hehe. Det går tyvärr inte lika smidigt som i Sverige.

Nu har vi sovit fyra nätter på Koh Lipe.

Första hotellet blev på Sunset Beach, Cozy Cove, med en underbar utsikt till solnedgången. Vi bodde på ett rum som egentligen inte var så jätte fint, fick mest betala för utsikten. 3000 BTH = 650 kr
På denna sida var det väldigt bergigt och lite småstränder.

Nu bor vi på ett annat hotell på Sunrise Beach som heter Gipsy resort. Absolut inga lyxrum här heller (fast på denna finns det inget kallvatten, men det är okej, blir lite extra kul att duscha då ;) haha ), Ena natten provade vi med fläkt för (750 BTH). Men det blev för varmt så vi bytte till med AC och spoltoalett 1400 BTH = ca. 300 kr

Sanden på denna strand är bra, inte så jätte långgrunt men går att gå i och bada och inte göra illa fötterna iaf.

Jag staplar runt på stranden som en heffaklump.  =P Känner mig extra klumpig nu och speciellt i sanden. Är jättesvårt att gå i sanden då man "halkar" tillbaka i varje steg.
Men allra finast sand var det på stranden Pattaya Beach som vi kom i land på. Där var det som att stoppa fötterna i potatismjöl. I vattnet vet jag dock inte hur mycket koraller det var. Men det får vi se sen, för vi har bokat fyra nätter på ett lite finare hotell på den sidan sen.
Location:Thailand

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar